Uitnodiging Havenkerk 4-11-2016

Bij deze nodig ik u van harte uit om deel te nemen aan de Open Coffee Schiedam op vrijdag 4 november, wanneer we te gast zijn in de Havenkerk aan de Lange Haven in Schiedam.

Locatie

Havenkerk
Lange Haven 72
3111CH Schiedam

Datum / tijd

Vrijdag 4 november 2016 van 9:00 tot 11:00 uur

Meld u meteen aan!

Havenkerk

havenkerk-interieurDe Havenkerk (oorspronkelijk de Sint Johannes de Doperkerk) was voorheen een rooms-katholieke parochiekerk in Schiedam. De Havenkerk werd in neoclassicistische stijl ontworpen door de Haagse architect Adrianus Tollus.

Het is een driebeukige hallenkerk. De bouw startte in 1822 en in 1824 werd de kerk ingewijd. De Havenkerk, thans een Rijksmonument, beschikt over een orgel van Pieter Maarschalkerweerd uit 1875.

De kerk werd in 1967 voor de rooms-katholieke eredienst gesloten. Tussen 1976 en 2008 was de Havenkerk in gebruik bij de Stichting Johan Maasbach Wereldzending.

De kerk is in 2010 door de Stichting tot Restauratie en Instandhouding van de kerk aan de Lange Haven gekocht van de Johan Maasbach Wereldzending. In 2011/2012 is de kerk gerestaureerd, met name met betrekking tot het exterieur. Voor de kerk wordt nog steeds een passende bestemming gezocht.

 

Meld u meteen aan!

Route

Klik op “route naar” voor uw persoonlijke routebeschrijving:

Parkeren

Parkeren kan betaald in de omgeving, we adviseren u te parkeren in de Nieuwe passage parkeergarage (1e uur gratis) en via de Hoogstraat naar de locatie toe te komen.

Komt u met de fiets? hiervoor zijn voldoende plaatsen aanwezig bij de ingang.

Kosten?

Toegang is gratis, we vragen -als bijdrage in de kosten- een kleine vergoeding voor de consumpties en of u zich van te voren wilt aanmelden, zodat we rekening kunnen houden met uw komst.

“Promotie”

Het is uiteraard toegestaan uw product en/of dienst persoonlijk te promoten. Het is echter NIET de bedoeling om (strooi)-folders, displays, etc. uit te stallen, indien u uw product of dienst wil promoten, neemt u contact op met de organisator om de mogelijkheden te bespreken.

Meld u meteen aan!

Blijf verder op de hoogte via deze website, Twitter, de LinkedIn-group en/of Facebook.

Zegt het voort!